top of page

Türkiye'de En Çok Hangi Kuruyemişler Tüketiliyor?

Güncelleme tarihi: 21 May 2022

Kuruyemişler, günlük yaşantımızın vazgeçilmez yiyecekleri arasında olmasının yanı sıra, her semtte olmazsa olmaz dükkanların başında da kuruyemişçiler geliyor. Peki bu kuruyemişçilerde en çok hangi ürünler tercih ediliyor dersiniz? Gelin buna birlikte bakalım.


En Çok Satılan Kuruyemiş Ünvanını Ay Çekirdeği Kimseye Kaptırmıyor!


Neredeyse milli atıştırmalığımız haline gelen ay çekirdeği, kuruyemiş dükkanlarında en çok satılan kuruyemiş çeşidi. Hemen hemen her akşam keyifli sohbetler eşliğinde tüketilen ay çekirdekleri, uygun fiyatlı olmaları nedeni ile de en çok tercih edilen ürün.


Sağlık açısından da birçok katkısı bulunduğu bilinen ay çekirdekleri, aşırıya kaçmadan tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Ay çekirdeği, kavrulmuş ve tuzsuz olarak kalabalık ailelerin keyifli sohbetlerine eşlik etmek için sizleri bekliyor!


İkinci Sıra Leb Demeden Leblebi Diyenlerin Tercihi!


Mis gibi kokusu ve tok tutan yapısı sayesinde, bir yandan kişilerin iştahını açarken diğer yandan da tokluk hissi vermesiyle diyetlerin yardımcısı oluyor.



İster Atıştırmalık Olarak İster Tatlılarda


Kuruyemiş atıştırmalıkları arasında faydalarıyla ön plana çıkan ceviz çeşitleri bir çok tatlı ve yemeğinde vazgeçilmezi. Tatlı içine ve üstüne süsleme yapımında kullanılması cevizi farklı kılıyor.


Bunun yanında çocukların da sıklıkla tüketmesi gereken kuruyemiş çeşitlerinden biri olan ceviz, çocukların zihinsel gelişimleri içinde çok faydalıdır.


Lezzet Sıralaması Yer Fıstığı ile Devam Ediyor!


Yer fıstığı, muhteşem tatlarıyla yiyenlerin iştahı kabartıyor. Yediden yetmişe herkesin sevdiği bir kuruyemiş türü olan yer fıstıkları, zengin besin içerikleri ile de farkını ortaya koyuyor.

Tüm bunların yanında ülkemizin dört bir yanından gelen kuruyemiş çeşitlerine karşı ilgi oldukça büyük. Antep Fıstığı, Fındık gibi kuruyemiş çeşitleri Türk toplumu tarafından tercih ediliyor.


11 görüntüleme0 yorum
bottom of page